Barion Pixel

Birtok

Pincészetünk szűkebb környezete, az Ócsai Öreghegy, kiváló szőlőtermelő adottságai annak köszönhetőek, hogy a terület az egykori Ős-Duna meder partján, annak lerakott hordaléka területén fekszik, ahol ennek eredményeképpen 20-30 cm barna erdőtalaj alatt rétegelt löszt találhatunk, amely különböző ásványi anyagokkal segíti szőlőink fejlődését. Az itt található több százéves pincék jellegzetes szerkezete festői tájjal fogadja az idelátogatókat. Megfigyelhetők gádoros, nyeregtetős, ollóágas tetőszerkezettel ellátott, nádazott bejáratú több ágú pincék, melyek hazánkban mezőgazdasági műemlékegyüttest alkotnak.​ Fontos számunkra, hogy ezeket az értékeket, a természeti és épített környezetet másoknak is megmutassuk, hogy vendégül láthassunk mindenkit, aki érdeklődik a kézműves borászat, a borok, a gasztronómia, vagy a természet különlegességei iránt.

Terület
3 hektár
Talajtípus
Lösz, melyet 10-50 cm barna erdőtalaj fed
Szőlőfajtáink
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Zeus, Pinot Noir, Turán, Chardonnay, Kékfrankos
Eljárás
Kézi szüretelés, kíméletes bogyózás, boraink készítésénél préselést nem alkalmazunk, csak színlét használunk

Termőföld

Ős-Duna hordalékából kialakult lösz talaj, amely kiválóan alkalmas magas minőségű szőlő termesztésére.

Időjárás

Kontinentális, a forró nyarakat ideális esetben hosszú száraz ősz követi, ekkor születnek az igazán nagy borok.

Napsütés

Napsütéses órák száma a Villányi borvidék után, itt a legmagasabb az országban, ezért minden szőlőfajta képes a teljes beérésre.

Elhelyezkedés

Az Eklézsia dűlőn lévő szőlőültetvényeink déli lejtőn helyezkednek el és utolsó tőkéi a régi Duna mederbe nyúlnak. Őszi csapadékos időjárás esetén aszúsodás is előfordul.

Ócsa

Ocsa vakterkep 1mm

Ócsa település a Kunsági borvidék egyik fontos szereplője, hiszen a település szőlőtermesztése és bortermelése már több száz éves hagyományokra tekint vissza. Ócsa a borvidék észak-keleti részén, a Duna-Tisza közi homokhátságon található, és a Kunsági borvidék egyik legmagasabb minőségi kategóriájú borait készítik itt.

Látogasson el Pincészetünkbe!

Ócsa, Öreghegyi pincesor