Filozófiánk
A hagyományok tisztelete és a minőségre való törekvés borászatunk alappillére. Boraink rendkívül erős terméskorlátozással és kíméletesen feldolgozott szőlőből készülnek. Bogyózás után 1-2 napos hideg macerálást követően színeléssel csak a szőlő szín mustját használjuk, mellőzve így a préselést. Ezen eljárás kiemelkedő minőségű bor létrejöttét eredményezi, emellett hosszú múltra tekint vissza. Szerencsésnek tartjuk magunkat, hogy ezen a több száz éve művelt területen, igényes környezetben fogadhatjuk Vendégeinket kóstoltathatjuk borainkat és ismertethetjük meg Őket filozófiánkról.

Fajta
Palack

Fajta
Palack

Fajta
Palack

Szőlő
Lösz talajunkat borító vékony barna erdőtalajnak köszönhetően, szőlőink saját nemes gyökérrel telepíthetőek, nem szükséges oltvány ültetése a filoxéra elkerülésére. A saját gyökerén lévő szőlő fajtáink lassabban növekednek, kisebb szőlőszemeket nevelnek, hamarabb érnek.
Szüret
A szüret időpontját az évjárat sajátosságai határozzák meg. Szőlőinket teljes érettségi állapotban, enyhe túlérésben olykor akár töppedt állapotban kézzel szüreteljük jellemzően október, november, december hónap környékén.

Látogasson el Pincészetünkbe!