Barion Pixel

Filozófiánk

A hagyományok tisztelete és a minőségre való törekvés borászatunk alappillére. Boraink rendkívül erős terméskorlátozással és kíméletesen feldolgozott szőlőből készülnek. Bogyózás után 1-2 napos hideg macerálást követően színeléssel csak a szőlő szín mustját használjuk, mellőzve így a préselést. Ezen eljárás kiemelkedő minőségű bor létrejöttét eredményezi, emellett hosszú múltra tekint vissza. Szerencsésnek tartjuk magunkat, hogy ezen a több száz éve művelt területen, igényes környezetben fogadhatjuk Vendégeinket kóstoltathatjuk borainkat és ismertethetjük meg Őket filozófiánkról.

kekfrankos szuz uveg egesz 2 webp scaled scaled
3

Fajta

2170

Palack

chardonnay uveg egesz webp scaled scaled
1

Fajta

425

Palack

rose dolt sima webp scaled scaled
1

Fajta

515

Palack

szolo4 scaled scaled

Szőlő

Lösz talajunkat borító vékony barna erdőtalajnak köszönhetően, szőlőink saját nemes gyökérrel telepíthetőek, nem szükséges oltvány ültetése a filoxéra elkerülésére. A saját gyökerén lévő szőlő fajtáink lassabban növekednek, kisebb szőlőszemeket nevelnek, hamarabb érnek.

Szüret

A szüret időpontját az évjárat sajátosságai határozzák meg. Szőlőinket teljes érettségi állapotban, enyhe túlérésben olykor akár töppedt állapotban kézzel szüreteljük jellemzően október, november, december hónap környékén.

szuret scaled scaled

Látogasson el Pincészetünkbe!

Ócsa, Öreghegyi pincesor